Radboud Running Nijmegen

Radboud Running Nijmegen - team 22

 Dit is het team voor 2017

Hans van den Brink

Mijn naam is Hans van den Brink, voorzitter van radboud Running Nijmegen en ik ben sinds 7 jaar lid van team 22; inmiddels  heb ik vanuit diverse functies  de Roparun mogen meemaken. Als fietser, 2x als  loper, als chauffeur/calamiteitenteam en vorig jaar als cateraar
De roparun blijft ieder jaar weer een enorme  uitdaging en zeker ook een ongelofelijke happening.
Ruim 300  teams die in 2 dagen  vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam hardlopen voor het goede doel geeft een geweldige kick.
Het gegeven dat al die teams, (cateraars, verzorgers, masseurs, fietsers, lopers) allemaal met dezelfde bezieling het hele jaar door actief zijn met het werven van fondsen die de kwaliteit van leven voor mensen met kanker verbeteren maakt deelname wel erg speciaal. Vele projecten in Nijmegen en omgeving hebben door actieve ondersteuning en bemiddeling van ons team vanuit de Stichting Roparun de afgelopen jaren financiële ondersteuning gekregen. En daar doen wij het voor!
ook voor het komende jaar staan de voorbereidingen en sponsoractiviteiten door team Radboud Running Nijmegen weer centraal in aanloop naar de Roparun 2017.
Wat de roparun zelf betreft; Dit jaar voor mij niet als fietser, loper of chauffeur maar wederom als verantwoordelijke voor de inwendige mens.

 hulpfonds 005

Frank Jeene
Ik ben Frank Jeene en in het dagelijks leven werk ik als operator B bij Vika B.V. in Ede. Ik neem in 2016 voor de 17e keer deel aan de Roparun. Als loper bereid ik mij zo goed mogelijk voor met zo'n vier trainingen per week. Voor 2016 staan er marathons op mijn programma, ik heb er inmiddels 63 voltooid. Maar ik vind trailrunning ook wel heel erg leuk, met voor 2016 de Koning van Spanje Trail (37 km) en de Trail des Fantômes (65 km) in het vooruitzicht. Verder blijft voor mij het lopen van de Roparun een enorme uitdaging die ik graag opnieuw wil aangaan. Ik heb een aantal keer in mijn directe omgeving te maken gehad met kanker. Drie ooms en mijn vader hebben met deze verschrikkelijke ziekte te maken gehad. Helaas zijn twee ooms en mijn vader overleden.

 2014 frank

Joep van der Wegen
Komend jaar hoop ik voor de tiende keer met de Roparun mee te gaan.

Ik heb t altijd met heel erg veel plezier gedaan vrienden voor het leven bij gekregen.
Zoals zo velen heb ook ik in mijn naaste omgeving met mensen met kanker te maken gehad..
Als ik zie hoe Running Nijmegen er tien jaar geleden bij stond ben ik er trots om te zien hoe Radboud Running Nijmegen  een stormachtige ontwikkeling meemaakt in positieve zin. Dit jaar zal ik niet als loper meegaan maar hoop ik de taak van chauffeur te mogen vervullen. Ik zie mijn lustrumjaar met veel vertrouwen tegemoet en hoop nog vele jaren dit festijn te mogen meemaken.
We gaan er een fantastisch jaar van maken.

2014 joep

Yvon Demouge
Komend jaar hoop ik voor de vijftiende keer mee te doen met de Roparun, een fantastische ervaring.
Deze keer als loper of fietser.
Door het hele jaar heen ben ik betrokken bij  het organiseren van allerlei activiteiten om zoveel mogelijk geld over te kunnen maken aan de Stichting Roparun.. Ook dit  belangrijke onderdeel van meedoen met de Roparun vind ik heel erg  leuk om te doen.
Zoals  bijna iedereen heb ook ik van zeer nabij  te maken gehad met de ziekte kanker, zo heb ik kunnen ervaren hoe belangrijk het is dat er, naast de medische zorg , ook aandacht geschonken wordt aan de kwaliteit van leven van mensen met kanker.
Ieder team van de Roparun mag zoveel mogelijk doelen onder de aandacht brengen bij de Roparun, daarom ben ik als teamcaptain nauw betrokken bij veel doelen die te maken hebben met kwaliteit van leven van mensen met kanker.
Het afgelopen jaar hebben  de AYA’s  (jongeren met kanker) ,de afdeling haematologie voor hun project  Feel Good, Look Better van het Radboud  financiële ondersteuning  gekregen van de Roparun.  Bovendien heeft het nieuwe inloophuis, het "Marikenhuis", zelfs een bedrag van 50.000 euro mogen ontvangen, evenals kindergasthuis "de Boeg" op het terrein Dekkerswald.Ook het Hospice in wijchen, dat onlangs geopend is, heeft 120000 euro mogen ontvangen, ook het inloophuis in Groesbeek heeft al twee keer een bijdrage mogen ontvangen.
Het is echt fantastisch om hier als Radboud Running Nijmegen  in te hebben kunnen en mogen  bemiddelen, bovendien een extra stimulans om er weer een in alle opzichten fantastisch Roparun jaar van te maken.

yvon2

Lucie Cillessen
Ik ben Lucie Cillessen, woonachtig in Nijmegen.
Sport zelf erg graag, ben recreatief hardloper bij Nijmegen Atletiek, doe aan yoga en houd van skiën.
Beroepsmatig laat ik mensen met een Verstandelijke beperking en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel bewegen. Ik weet daarom maar al te goed hoe blij ik mag zijn dat ik gezond genoeg ben om te kunnen bewegen en sporten.
Ik werd uitgenodigd om naar een bijeenkomst van de Roparun te komen en ben enthousiast geworden. Wil de uitdaging wel aangaan om met deze enthousiaste groep ook meer mogelijk te maken voor mensen met kanker.
Zelf ga ik niet lopen, het tempo ligt boven mijn niveau, ik zal een van de ander taken op mij nemen.

 lucie2
Glenn van den Bergh

Mijn naam is Glenn van den Bergh en ik ben 22 jaar oud. Ik hoop eind juni af te studeren als algemeen fysiotherapeut.
Ik ben begonnen in de topsportklas van de HAN, op sportcentrum Papendal.
De sport die ik beoefen is luchtgeweerschieten met daarnaast zomerbiatlon en de Targetsprint. Dit is een combinatie van hardlopen en schieten. Op 1 januari 2016 ben ik gestopt op Papendal en ben verder gaan studeren in Nijmegen, omdat ik een keuze moest maken tussen mijn opleiding en mijn sportcarrière. Vanaf die periode ben ik mij volledig gaan focussen op mijn studie.
Jaren geleden, toen mijn opa in Rotterdam in de Daniel den Hoed kliniek lag, hoorde ik voor het eerst van de Roparun. Het mooie van de Roparun vond ik de geweldige sfeer die er toen was. Nu ruim 10 jaar later hoop ik een mooie bijdrage te kunnen leveren door als masseur en fysiotherapeut mee te gaan met Running Nijmegen.

 glenn

Henk van Hamersvelt
Al meer dan 20 jaar ben ik werkzaam in het Radboudumc als internist-nefroloog en ik vind het dan ook een eer om dit jaar voor de derde maal als loper van het Radboud Running Nijmegen team deel te kunnen nemen aan de Roparun 2016. Voor mij persoonlijk blijft de Roparun een grote uitdaging vormen nadat ik de afgelopen 2 jaar in dit team hieraan heb mogen deelnemen. Ik blijf onder de indruk van de grote inspanning en betrokkenheid van het gehele team dat het voor de lopers mogelijk maakt om deze estafette tot een goed einde te brengen.
In mijn dagelijkse werk word ik helaas regelmatig geconfronteerd met niertransplantatiepatiënten, die deels als complicatie van hun behandeling tegen afstoting kanker ontwikkelen. Gelukkig kunnen veel patiënten met behandeling genezen, maar bij een deel van de patiënten blijkt genezing helaas niet meer mogelijk. In dergelijke gevallen is het van groot belang om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te houden en ik onderschrijf dan ook de volledig de slogan van de stichting Roparun "trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". Door grote inspanning van veel vrijwilligers lukt het de stichting Roparun om dit doel voor veel patiënten te bereiken en ik hoop hier ook mijn steentje aan bij te kunnen dragen.

 2014 henk van hamersvelt

Ger Heesen

Beste Roparun-fan, graag stel ik mij aan U voor.

Ik ben Ger Heesen, 56 jaar oud, getrouwd en heb een zoon en twee dochters. Sinds 12 jaar loop ik hard bij Nijmegen Atletiek en keek altijd op naar mensen die betrokken waren bij de Roparun. Een fantastisch initiatief om kinderen met kanker een beter kwaliteit van leven te bezorgen. Nu mag ik mij gelukkig prijzen dat ik voor de eerste keer mee mag doen. In team 22 van het Radboudumc, alwaar ik als verpleegkundig specialist werkzaam ben op de intensive care voor kinderen. Een werkplek waar ik regelmatig te maken heb met kinderen uit die doelgroep.Ik zie die vraag naar een beter kwaliteit van leven dagelijks en zet me daar dan ook graag voor in.Super ook de andere mensen van dit Roparun team! Veel inzet, gezelligheid en vooral goed zorgen voor elkaar! Een vereiste om die afstand van Prijs naar Rotterdam af te leggen. Ondanks dat ik als groentje in dit team zit, voel ik me al aardig thuis.Ik hoop dat wij als team een goede bijdrage kunnen leveren aan een beter kwaliteit van leven.Mocht u een donatie willen doen, kan dit op deze site.  Zorgen voor elkaar geeft altijd een goed gevoel!

 gerheesen

Helga Klaarhamer
Tijd vliegt wanneer je plezier hebt . Ben nu alweer 5 jaar lid van het team heb 3 keer de roparun op de fiets afgelegd en vorig jaar als chauffeur. Ook dit jaar zal ik het team trakteren op mijn geweldige rijkunsten. Sinds kort ben ik ook bestuurslid en probeer ik samen met ons team door het jaar heen veel sponsor activiteiten te organiseren om veel geld op te halen voor stichting Roparun. Net als iedereen hebben we van dichtbij meegemaakt wat het doet met mensen en hun omgeving wanneer ze kanker hebben. Daarom is het zo belangrijk dat er geld komt om leven toe te voegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Wij als team zetten ons daar vol voor in en als kers op de taart zullen we met elkaar de tocht van Parijs naar Rotterdam afleggen.

2014 helga

Roel Kisters
Ik ben Roel Kisters 26 jaar en woonachtig in Nijmegen.

Sport graag, baanwielrennen, zwemmen en hardlopen. De laatste tijd richt ik me op de triatlon.
Tijdens een wedstrijd ontmoette ik mensen die deelname aan de Roparun.
Door hun verhalen ben ik enthousiast geworden en ga ik de uitdaging aan.
Het is fijn om in een enthousiast team bezig te zijn, er zijn verschillende taken die ik kan uitvoeren maar hardlopen tijdens de Roparun heeft mijn voorkeur.

 Roel Kisters1

Ad Wouters

 

Arnoud Schoffelmeer
van zekere leeftijd en dit jaar voor de 2e keer erbij. Ze zeggen wel eens “al het goede komt in tweeën”; als dat zo is dan staat ons dit jaar weer een fantastische Roparun te wachten.

Vorig jaar voor de eerste keer mee en dat was een unieke en enerverende ervaring. Dit jaar zal aan alle kanten een bijzondere worden: het is tenslotte de 25e Roparun!
Dus reden te meer om er vol voor te gaan, samen met dit geweldige team!

 2015 A Schoffelmeer 1

Alfred Dam
Ik ben Alfred Dam, ben 50 jaar, en ben al 17 jaar sportmasseur. Ik vind de Roparun 1 van de mooiste evenementen die er bestaan, en ook omdat het voor een goed doel is dat spreekt me echt aan. We gaan proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor doelen die met Kanker bezig zijn. Ik ben nu 4 jaar lid van dit team, en heb er vanaf dag 1, geen spijt van, het is een gezellig team, waar lief en leed met elkaar word gedeeld, en waar iedereen voor elkaar klaar staat. Ik probeer mijn steentje bij te dragen, door te proberen om de lopers en iedereen die mee gaat zo fit mogelijk te houden, dus team 22, let''s go for it.

 alfred dam

 

Sjaak Bos

 

Hannah van der Born
Na twee jaar op rij een deel van het team terug gereden heb van Rotterdam naar Nijmegen en al een aantal van de activiteiten door het jaar heen heb bij gewoond. Wordt het voor mij toch ook eens tijd om een jaar fulltime mee te gaan draaien met het team en zelf de afstand Parijs- Rotterdam af te gaan leggen. Daarnaast vind ik het concept van de Roparun mooi, je moet als team zelf ook een prestatie afleggen voor het geld wat je collecteert en bij elkaar weet te brengen. Tijdens de Roparun zal ik deelnemen als fietsers, het geen wat mijn moeder Helga de afgelopen 2 jaar gedaan heeft en aankomend jaar wederom zal gaan doen. De Roparun is me dus een beetje met de pap lepel ingegoten.

 2014 hannah 1

Jos van Deur,
Fietser.

Volgens mijn levensmotto heb ik geen reden nodig om mensen te helpen. Als er behoefte is aan hulp is liefde de drijfveer om elkaar vooruit te helpen. Mijn 1e Roparun in 2009 heeft mijn leven aanzienlijk veranderd. Materialisme en egoïsme heeft plaats gemaakt voor delen en leven in het NU.

Na 3 jaar als loper in de Roparun was ik vorig jaar actief in het Calamiteiten Team en heb toen ervaren dat elke functie zeer pittig is. Mee helpen in de catering waar amper tijd is om te rusten. De fietsers die tijdens hun shift aan een stuk doorgaan om hun lopers veilig te begeleiden. Chauffeurs constant geconcentreerd op zoek naar dat ideale plekje om te wisselen. Gedreven Masseurs die tijdens het rijden en erna urenlang de spieren blijven verzorgen. Een penningmeester die alles tot in de puntjes verzorgt. En lieve vrijwilligers die zorg dragen voor een prima vertrek en warm ontvangst bij terugkomst. Elke schakel is onmisbaar.

Dit jaar mag ik mee als trotse fietser en probeer natuurlijk gedurende het jaar bij te dragen aan de vele activiteiten die dit geoliede Team, onder aanvoering van Yvon, organiseert.

Voor een beetje steun die nodig is om te helpen waar mogelijk.
Voor Joan, Karl Magnus, Jan, ....... en jou.

 

 josdeur

Marcel Sanders
Al jaren volg ik de Nijmeegse Roparun activiteiten op enige afstand. Dit jaar werd ik uitgenodigd om er als deelnemer bij te zijn en zal ik voor de eerste keer zelf meelopen. Het lijkt me heel bijzonder om zo intensief in een team met een gezamenlijke focus voor dit mooie doel actief te zijn. Ik voel me dankbaar om zo bij te mogen dragen aan nog een extra stukje kwaliteit van leven voor de mensen waar wij dit allemaal voor doen.

 Marcel
Silke Croes  

Wilbert Lamers
Als docent lichamelijke opvoeding probeer ik in het dagelijks leven kinderen en jong volwassenen mee te geven dat een leven lang bewegen niet alleen goed is voor je gezondheid maar ook nog leuk is. In het kader van `'teach what you preach" mag je dan weleens een uitdaging aan gaan. Het lopen van de Roparun is dat zeker. De school waar ik werk doet al jaren mee met de Miniroparun waarbij ik elk jaar merk dat de vreselijke ziekte kanker bij heel veel kinderen (en ook bij mij) veel te dichtbij aanwezig is geweest of nog steeds aanwezig is.
Maar voorop staat dat we een uitdaging aan gaan met een team, dat we lol moeten hebben met het team en dat we proberen een fantastische prestatie neer te zetten. Natuurlijk gaan we dan veel centen bij elkaar sprokkelen om in de toekomst in ieder geval een aantal mensen langer te laten leven.
Mijn uitdaging zit hem niet alleen in het ophalen van zoveel mogelijk centen maar ook in het op orde houden van mijn bloedsuikers. Met een team vol enthousiastelingen en betrokkenen moet dat zeker goed komen.
Ik heb er veel zin in!

 wilbertlamers
Paul Selten
Hallo, ik ben Paul Selten en kom uit Mill. Lid van atletiekvereniging De Keien uit Uden en recreatief hardloper. De Roparun is geen vreemde voor mij. In 1997 en 1998 ben ik als loper al actief geweest bij het elektriciteits producenten team. Dat was toen een fantastische ervaring en het kostte mij dus weinig moeite om in 2012 als invaller deel te nemen  met het Running Team Nijmegen. Enthousiast team, leuke acties en een enerverend Roparun weekend.
Ook dit jaar gaan we met het team  weer mooie tijden beleven tussen Parijs en Rotterdam.
Lopen, fietsen, genieten; maar steeds met dat stemmetje in het hoofd dat aangeeft waar je het voor doet.
2012-paul-selten

Piet van Lent
Mijn naam is Piet van Lent ,ben 63 jaar en momenteel nog woonachtig in Aalten. Per eind april wordt dat Arnhem.

Ik ben niet meer actief werkzaam en zit dan ook regelmatig op de fiets met een aantal vutters van de plaatselijke wielervereniging. Daarnaast ben ik ploegleider van een wielerteam dat ook verbonden is aan een goed doel.
Het lijkt me een geweldige uitdaging om ,in teamverband, deel te nemen aan de Roparun : een combinatie van sportieve prestatie en inzet voor het goede doel.

 Piet van lent2

Ella Scholten
"Als je er eenmaal aan begonnen bent, laat het je niet meer los."

Al 6 jaar maak ik deel uit van het Roparunteam Radboud Running Nijmegen.
Een bijzondere groep mensen met een bijzonder doel.
Ik heb in de voorgaande jaren als cateraar en als fietser meegedaan aan de Roparun. De laatste 2 jaar neem ik niet meer deel aan de Roparun zelf.
De organisatie van de Pubquiz en de wandeltocht op blijf ik wel doen. En natuurlijk wil ik waar mogelijk meedoen met de trainingen en andere activiteiten.
Zoals gezegd: "Het laat je niet meer los."

 2014 ella

Adri Klaassen

Nadat ik in 2004 als fietser aan de Roparun heb deelgenomen ben ik het reilen en zeilen van het Nijmeegse team blijven volgen. Ieder jaar kriebelde het weer  want het is bijzondere ervaring met een team zo'n prestatie te leveren.
In 2010 kwam plots de mogelijkheid de Roparun te combineren met m’n hobby, de fotografie. Als lid van het calamiteiten team ben ik sindsdien actief als fotograaf. Ook dit jaar zal ik er weer bij zijn om de verrichtingen van het Running Nijmegen team vast te leggen.

2014 adri

Ed Kamoen
Alweer met mijn vierde Roparun seizoen bezig, en deze keer wederom als chauffeur. Niet dat de routine moet gaan overheersen maar het is toch wel lekker voor het Team dat ik het al een aantal keren mee heb mogen maken. Vorig jaar nog met een paar schoonheidsfoutjes onderweg maar we gaan deze keer voor een foutloze Roparun. Maar dit is eigenlijk een onmogelijke doelstelling omdat de Roparun altijd vol verrassingen zit. Denk nog even aan Antwerpen 2014 met een toegift van hagel in de vorm van tennisballen. We hebben al een aantal intensieve bijeenkomsten gehad en er volgen nog een paar mooie evenementen waaronder de nachttraining , de Ropa wandeltocht vanaf het voormalige Honig complex, de Miniroparun en natuurlijk de Roparun zelf in het Pinksterweekend. Met Team 22 gaan we er weer iets moois van maken.

 2014 ed